Nya Studenter

Hej och varmt välkommen!

Vad kul att just du har hittat hit och valt att börja studera Elektroteknik i Uppsala! Vi är föreningen som drivs av studenter för alla oss studenter som studerar inom Civil- och Högskoleprogrammet för Elektroteknik.

Vilka är vi och vad gör vi?

Vi inom styrelsen arbetar med att främja ER studietid. Detta gör vi på en mängd olika sätt! Bland annat:

  • Företags evenemang
  • Studiebevakning
  • Anordnar festsittningar (Gasquer)
  • Pubrundor
  • Sportevenemang

Men också mycket annat. Det är en fantastiskt upplevelse att få studera i Uppsala och ta del av studentlivet tillsammans med så många andra fantastiska människor.

Allmän information

Tänker att vi ska ge lite bra att veta information för alla er nya studenter som kanske för första gången flyttar hemifrån eller bara är nya i staden.

Bostäder

Detta brukar vara den svåraste biten, men lugn! Vi hjälper gärna så mycket vi kan. Det är bra om man ställer sig i kö i tid, olika aktörer har olika långa köer, här följer en lista på några av det större:

Rikshem
Uppsala Bostadsförmedling
Uppsalahem
Studentboet
Heimstaden

Vissa nationer äger även en hel del bostäder som de hyr ut till sina medlemmar. Kan läsa mer om det under nästa stycke.
Håll ett öga på olika Facebook-grupper , Blocket etc då det läggs ut en del andrahands hyreskontrakt där också.

Men det absolut viktigaste är att ni kommer till uppropet i slutet av Augusti. Om det skulle krisa kontakta styrelsen så kan vi hjälpa styra något temporärt.

Nationer

Nationer är en otroligt stor del av studentlivet!

Så det är viktigt att gå med i någon lämplig nation. Olika nationer “specialiserar” sig på olika områden. Så man får läsa på lite vad som särskiljer de olika nationerna åt. Men är man med i en nation så får man komma in på alla nationer som finns i Uppsala. Så gå definitivt in och läs lite mer om dem!

Följ länken här för mer information!

Som vi nämnde tidigare så har även nationer en del bostäder som de hyr ut till sina medlemmar. Så om man är intresserad i att få tag i en bostad genom nation kan det vara bra att välja någon av de nationer som har flest bostäder.

Bidrag

Man ska ju inte glömma att söka CSN, alltså studiemedel! Det är viktigt att även här vara ute i god tid. Men det finns även andra bidrag som man kan söka, så som Bostadsbidrag hos försäkringskassan, stipendier hos Uppsala Universitet.

CSN
Bostadsbidrag